93lukGliserin

93'lük Gliserin (C3H5(OH)3)

Gliserin suda tamamen karışabilen, sudan daha yoğun ve kaynama noktası daha yüksek, kloroformda, eterde, sabit ve uçucu yağlarda çözünmeyen, kokusuz, tatlı bir tada sahip bir organik alkoldür. Gliserin uçucu değildir ve yoğun şekilde higroskopiktir, solüsyonları nötrdür, zayıf asidiktir ve alkalin hidroksit ile reaksiyona girebilir. Donmayı geciktirici özelliğe sahiptir.

Depolama: Gliserol paslanmaz çelik veya alüminyum tanklarda, kapalı şekilde 40 °C'den düşük, tercihen 15-30 °C arasındaki bir sıcaklıkta saklanmalıdır. Gliserin higroskopiktir, nemden korunmalıdır.

Kullanım Alanları: Gıda ve içeceklerde nem tutucu, çözücü ve tatlandırıcı, düşük yağlı gıdalarda dolgunlaştırıcı, likörlerde kalınlaştırıcı, öksürük şuruplarında, Şeker hastalığında dıştan deriye uygulanan merhemlerde, kabızlıkta fitil olarak, kişisel bakım ürünlerinde çözücü ve yağlayıcı olarak ve mum yapımında kullanılır ve gıdaların korunmasına yardımcı olur. Dondurmada yapıyı düzeltir. Çoğu diş macunu, ağız gargaraları, cilt bakım ürünleri, traş kremleri, saç bakım ürünleri gliserin içerir. Şeker yerine kullanılmakta, tatlılık oranı sukrozun %60'ına denk gelmektedir, kalorisi sofra şekerine denktir, ancak kandaki şeker seviyesini yükseltmez.

Teknik KaliteDeterjan, Boya, Plastik, Tekstil
Farma KaliteKozmetik, İlaç, Gıda

No comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir