Aycicek Lesitini

Ayçiçeği Lesitini
Ayçiçek Lesitin (E322) koyu bir renge sahip gıda katkı maddesidir. Çikolata, margarin, süt ürünleri ve kek uygulamalarında kullanılan bir emülgatördür. Bu ürünlerde sıkça tercih edilmesinin sebebi; renk kalitesi, standart fosfalipit içeriği ve düşük oranı, emülsiyon özelliği, ürün dokusunu iyileştirmesi, yüzeyden ayrılmayı kolaylaştırıcı sulu sistemlerde katıların dağılımını hızlandırması ve ürünün tat özelliğini koruması sıvı ayçiçek lesitininin özellikleridir.
Kullanım Alanları: İşlenmiş gıdalarda, ilaçlarda, takviyelerde katkı maddesi olarak, paketlenmiş gıdalarda raf ömrünü iyileştirmek, şekerin kristalleşmesini kontrol etmek, kalınlığı iyileştirmek ve bileşenlerin daha düzgün bir şekilde birbirine karışmasına yardımcı olmak için kullanılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir